Vår vision Ramundberget Trail

Hem / Nyheter / Vår vision Ramundberget Trail

Länge har tanken funnits på att arrangera en löptävling i dalgången Bruksvallarna & Ramundberget. Traditionen och kunskapen av att arrangera evenemang och framförallt skidtävlingar finns här. Fjälltopphelgen har 30-årig tradition och Bruksvallsloppet har de senaste åren lockat miljontals tittare.

Jobba gemensamt är signifikativt för dalgången och destinationsbolaget Funäsfjällen som helhet. Här finns en stolthet och ett engagemang som är magnifik. Här finns stigarna, gångna och sprungna av djur och människor i generation efter generation och de mest oslagbara fjällvyerna. Det samiska ordet för trail är gieje. Du kommer att befinna dig på historisk mark med de finaste vyerna, det har samerna gjort genom alla tider.

Ramundberget Trail Ultra Gieje är det långa namnet och ett 55 kilometer långt ultra-lopp vår ambition. Den 22 juli sommaren 2017 genomförs tävlingen på den norra sidan av Ljusnan och sträckan mäter då 30 kilometer. Det blir vårt demo-lopp. Klinken-runt blir vår kortare bansträckning, 12 kilometer löpning för den som vill njuta av snabb stig blandat med grusväg längs med det finaste av vattendrag. För de allra minsta 0-8 år så väntar fjällräven längst upp i dalgången, Mickelina på att få visa er hennes favoritsträcka för löpning.

I förlängningen så är vår tanke att ni som inte vill ha bråttom tar med er tält och vandrar bansträckningen över två dagar. Premiären för detta sker under 2018, precis som mycket annat av det vi vill dela med oss av. Vi har fjället just utanför husknuten, vi vill dela med oss av det bästa.

Det här är starten på något stort. Välkommen att vara med från start!

4 thoughts on “Vår vision Ramundberget Trail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *