För åskådare

Hem / För åskådare

Då banan mestadels går i fjällterräng och över kalfjället är ett hett tips om man vill se löparna att man helt enkelt går ut längs med banan i god tid innan det att starten går så hinner man heja på löparna ute i terrängen.

För bilburna eller för de som kanske vill komma längre ut på banan kan man efter det att starten gått ta bilen till Bruksvallarna och sedan Mittåkläppsvägen upp till våffelstugan i Djupdalsvallen där både 11km och 22km banan passerar. Denna sträcka tar cirka 30-40min med bil och det är också en betalbom som ska passeras, vill man se de snabbaste löparna bör man kanske åka lite innan starten för att hinna fram till Djupdalsvallen och se täten. Efter det att löparna passerat Djupdalsvallen första gången och vikt upp för att bestiga den mäktiga Mittåkläppen kan man under tiden promenera cirka 300m vidare på Mittåkläppsvägen och man kommer då fram till Storkläppvallen där löparna passerar innan de springer in på Säterturen som går runt alla sätervallarna. Därefter om man vill se målgången bör man röra sig tillbaka mot bilen och tillbaks till Ramundberget, om man känner att man vill heja på löparna ännu en gång så kan man se dem i Djupdalsvallen en sista gång innan de tar sig de sista 4,5km till mål.

Att ha i åtanke är att det är mycket folk i området och att vissa bilköer eller förseningar kan ske så man kan få ta detta i beräkning då man planerar färdtider o.s.v. I övrigt är detta en utmärkt tillfälle att få komma ut och njuta av området och naturen och samtidigt heja på löparna, perfekt tillfälle att ta en promenad på fjället eller en fika i Djupdalsvallen!

Ramundberget Trailkarta