22 K

Hem / Våra banor / 22 K

22 K Långa banan Ramundberget Trail

Ramundberget Trail Runner up in the mountains with a great view

19 juli 2020 i Ramundberget Bruksvallarna start kl 00.30 OBS!!!
Start och mål vid Fjällgården Ramundberget

Karta över Ramundberget Trailkarta 22 K

Banprofil

Banchefen Jonas Lindqvist beskriver banan i korta ordalag.

Cirka 1 km efter start börjar en mördarbacke, ”Slänggungan”, som slingrar sig upp på fjället Gruvålen längs med en bäck.
När vi  är klara med denna backe och väl är uppe lyfter vi  blicken och skådar fjälltopparna Mittåkläppen 1212,2 m.ö.h. och Helags 1797 m.ö.h.
Efter att vi har passerat Gruvålstoppen är det fin löpning ca 5 km ner till Djupdalsvallen. Här gäller det att släppa på höfterna och låta benen ” rulla ”. På Djupdalsvallen är första vätskestationen. Från Djupdalsvallen upp på Mittåkläppen blir det riktigt tufft med fasta rep om ni vill. Stigningen är ca: 360 höjdmeter. När ni når toppen är det dags att ta fram telefonen och dra en bild på alla sociala medier, #ramundbergettrail.
När toppen är nådd, blir det utförslöpning till Storkläppåsvallen och därefter följer vi stigar på Fäboturen. Terrängen är mycket fin att springa i. Slingan är ca 8 km. Därefter är vi åter i Djupdalsvallen och här blir det lite stigning igen, upp till en fin platå med gräsängar och några enar här och där. Vi springer över spång och når sedan dagbrotten vid gruvorna. Från gruvstugan och ned till Ramundberget är det mycket rötter och sten. När ni passerar Ljusnan är det bara att spurta i mål. Lycka till!

 

Huvudpartners: